Banner
Banner

De bestuurlijke driehoek als krachtenveld in de gemeente

Gelderse gemeenten staan voor grote uitdagingen. Een goed geoliede bestuurlijke driehoek is essentieel om de besluitvorming bij complexe vraagstukken in de gemeenteraad en het college succesvol te laten verlopen. Hoe zorg je dat je als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris het beste haalt uit de bestuurlijke driehoek?

  • Praktisch: hoe vaak kom je bij elkaar, waar praat je over?
  • Hoe zie je je rol als driehoek in de gemeente?
  • Hoe ga je om met de verschillende verantwoordelijkheden binnen de driehoek?
  • Wat is je grootste ‘wapenfeit’?

Tijdens een intervisiebijeenkomst voor de bestuurlijke driehoek bekijken we met maximaal vier driehoeken het samenspel van burgemeester – griffier – gemeentesecretaris. We praten op basis van een uitwisseling over keuzes en vooral ook dilemma’s. Hoe kun je elkaar helpen om ieders eigen rol binnen de gemeente optimaal in te vullen? Onder leiding van Annemiek Meinen gaan we in een inspirerende omgeving met elkaar aan de slag.

Voorafgaand aan de intervisiebijeenkomst komt Annemiek langs om de behoeftes te inventariseren. Op basis van de voorgesprekken maakt ze een programma op maat. De inhoud van de intervisiebijeenkomst wordt dus geheel in samenwerking met de deelnemers vastgesteld.

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.