Banner
Banner

Leren | Ontwikkelen | Ontmoeten

Het lokale bestuur staat onder druk. Er komen steeds meer complexe en uitdagende opgaven op lokale overheden af en dat vraagt veel van hen. Naast kennis en kunde is een goede wisselwerking tussen gemeenteraden en bovengemeentelijke samenwerking essentieel voor een vitale (lokale) democratie.

Daarom is de Gelderland Academie opgericht, een initiatief van de Provincie Gelderland en de VNG Gelderland. Onze missie is het helpen waarborgen van kwaliteit en continuïteit van het openbaar bestuur in Gelderland. Dit doen we door de positie van onze doelgroepen (primair bestuurders en volksvertegenwoordigers) te versterken met meer kennis, betere vaardigheden en een sterker netwerk. Zo zorgen wij dat zij beter toegerust zijn om hun taken goed uit te voeren.

Ons aanbod is kosteloos en in de buurt. Het kenmerkt zich door een regionale insteek, persoonlijk contact en het delen van ervaringen.

Zo werken wij

Werk jij voor of in het openbaar bestuur in Gelderland en wil jij graag meer weten over een bepaald thema? Of wil jij ervaringen uitwisselen met anderen over een specifiek onderwerp en zo van elkaar leren? Dan kan Gelderland Academie jou helpen. Hoe gaan we te werk?

Eerste contact

De Gelderland Academie is er voor Gelderse volksvertegenwoordigers, bestuursleden en ambtenaren. Heb je behoefte aan een bijeenkomst over een bepaald onderwerp? Bel of mail ons, dan neemt één van onze medewerkers contact met je op.

Doel en vorm

Met de medewerker ga je in gesprek: wat is precies jouw doel? En welke vorm is hiervoor het meest geschikt? Denk aan een kennisbijeenkomst, een webinar, een informatieve mailing of het opzetten van een netwerk. Het kan ook zijn dat we gezamenlijk een nieuwe vorm uitwerken.

Programma opstellen

In goed overleg met jou geven we het programma vorm. Een programma dat het beste past bij jouw doel of vraagstuk. We onderzoeken met welke partijen we kunnen samenwerken. Denk aan sprekers, trainers of bureaus. Maar ook aan een geschikte locatie en welke ‘best practices’ we kunnen delen.

Van elkaar leren

Elkaar leren kennen en van elkaar leren is altijd een belangrijk onderdeel van het programma. Daarom organiseren we een bijeenkomst voor meerdere gemeenten tegelijkertijd. Het liefste op het niveau waar de opgave zich afspeelt.

Organisatie en promotie

De Gelderland Academie organiseert, faciliteert en betaalt de kosten van het inmiddels ontwikkelde aanbod. Is het programma rond, dan sturen we de aankondiging, uitnodiging en eventuele herinnering. Ook posten we ter promotie op onze sociale mediakanalen.

Evaluatie

Na afloop evalueren we samen. Hoe is het aanbod door de deelnemers ervaren? Is het doel bereikt? En is een vervolg gewenst?

Geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact met ons op!

Ons team

Even voorstellen

Maak kennis met de mensen achter de Gelderland Academie. Wat kunnen we voor jou betekenen? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Coördinator Leren & Ontwikkelen

Banner

Aimée Dekker

Coördinator Leren & Ontwikkelen

Banner

Lisette van Dam

Coördinator Leren & Ontwikkelen

Banner

Sandy Lantang

Programmaondersteuner

Banner

Rianne van Dreumel

Coördinator communicatie

Onze stuurgroep

  • Peter Drenth: gedeputeerde provincie Gelderland – voorzitter stuurgroep
  • Joyce Satijn: griffier Berkelland – bestuurslid VNG Gelderland – vicevoorzitter stuurgroep
  • Eva de Man: raadslid Barneveld – bestuurslid VNG Gelderland
  • Ria Ankersmit: wethouder Oude IJsselstreek – bestuurslid VNG Gelderland
  • Marijn Ornstein: dijkgraaf Waterschap Vallei en Veluwe

Vaste leden adviescommissie:

  • Raoul van Etten: directeur Academie Business en Communicatie Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Annemarth Idenburg: directeur Trendbureau Overijssel

Ereleden: Jan Markink, Dorien van der Kamp en Judith van den Wildenberg.

Deel je ideeën

Wil je meer weten over een bepaald thema, wil jij ervaringen uitwisselen over een onderwerp of worstel je met bepaalde vraagstukken? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een kennis- of netwerkbijeenkomst.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.