Banner
Algemeen Banner

 

De bestuurlijke driehoek van burgemeester, secretaris en griffier is een relatief nieuw overleggremium. Wat levert dat op? De Gelderland Academie biedt bestuurlijke driehoeken van Gelderland een intervisiemoment om hierover na te denken en ervaringen met elkaar te bespreken. Een burgemeester deelt, vanwege de gevoeligheid anoniem, zijn verhaal.

“Bijna iedere gemeente heeft een driehoek burgemeester, secretaris en griffier. Maar hoe werkt deze en is onze werkwijze wel goed? Wat kan beter of anders? Daar waren wij heel benieuwd naar en was het goed om deel te nemen aan het intervisieprogramma van de Gelderland Academie. Samen met twee andere driehoeken hebben we een dag gesproken over de werkwijze, de verschillende culturen en mogelijke verbeterpunten. In een zeer openhartige sfeer en onder begeleiding van gespreksleider Annemiek Meinen hebben we intensief met elkaar van gedachten gewisseld. Als burgemeesters onderling, secretarissen onderling en griffiers onderling, maar ook vooral samen.
Persoonlijk heb ik hier weer veel van geleerd. Bijvoorbeeld hoe verschillend de werkwijzen kunnen zijn. Vooral de verschillen in mandaat vanuit de raden vielen mij op. De ene driehoek kan meer bepalend zijn dan de andere. In een dag tijd hebben we veel ervaringen uitgewisseld. Als persoon heb ik ook erg veel energie opgedaan om samen in de eigen driehoek verder te gaan met elkaar. Zeker een aanrader dus!”

Ben je geïnteresseerd in deze intervisiebijeenkomst? Neem dan contact op met Freya van Os via freyavanos@vnggelderland.nl of 06 – 37 44 44 75

 

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.