Banner
Terugblik Banner

Op vrijdagochtend 20 januari kwamen we bij elkaar voor de jaarlijkse Dag van de Gelderse griffiers. Deze keer waren we te gast in het Watermuseum in Arnhem.

Kijk op eigen functie

De eerste spreker was Rob Janssens, griffier van Doetinchem. Hij hield een interessant betoog over zijn kijk op de functie van griffier. Is er wel reden op trots te zijn op je werk? En wat kun je bijdragen aan het vertrouwen in de politiek? Na zijn betoog was er alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, en dat gebeurde ook!

Sturing geven

Na een korte pauze gingen we, onder leiding van Henk Boshove, aan de gang met planning en control. Henk vertelde over de auditcommissie. Wat kun je ermee? En wat moet je ermee? Hoe zien die commissies er in den lande eigenlijk uit? En natuurlijk de vraag voor de griffiers: hoe kun je, of moet je, hiermee sturing geven en hoe kun je de raad het beste ondersteunen? Als het aan Henk en de aanwezigen lag waren we tot ver in de middag doorgegaan, maar rond lunchtijd zijn we gestopt. Het was tijd voor een lekkere lunch. Daar hadden we ook ruim de tijd om bij te praten en nieuwe collega’s te leren kennen. Het was ook leuk dat dit jaar ook collega’s van de waterschappen aanwezig waren. Fijn om kennis te maken. En hopelijk tot volgend jaar!

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.