Banner
Algemeen Banner

Op 1 december trad de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking. Met welke veranderingen krijg je hierdoor als gemeente te maken? Als raadslid of bestuurder merk je de gevolgen van deze wet in de totstandkoming van maatregelen, de verantwoordelijkheidsverdeling en de bestuurlijke verhoudingen binnen jouw gemeente.

De VNG heeft een speciale pagina om je informeren over de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19. Hierop vind je o.a.:

  • Een juridische handreiking over de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, gemaakt in samenwerking met Pels Rijcken. Deze handreiking gaat in op de aanvullende bevoegdheden die de gemeente in de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 krijgt.
  • Voorbeeld-beleidskaders over de Tijdelijke wet. Er is een versie voor burgemeesters en een versie voor voorzitters van veiligheidsregio’s.
  • Een link om het webinar over de Tijdelijke wet terug te kijken. Voor raadsleden is het interessant vanaf 1 uur 20 in te starten, omdat dat deel gaat over de verhoudingen tussen raad en bestuur.
  • Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.

Webinar

Op maandag 14 december organiseert de Gelderland Academie samen met het VGGM een webinar voor gemeenten uit de regio Gelderland-Midden over de tijdelijke wet. Te gast is onder andere burgemeester Marcouch van Arnhem. Je kunt je hier aanmelden.

Heb je meer vragen over de Tijdelijke Wet maatregelen COVID-19, dan kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@gelderlandacademie.nl.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.