Banner
Terugblik Banner

Summer School Democratie

De Gelderland Academie was partner van de eerste Summer School Democratie. Samen met de Nederlandse Vereniging van Raadsleden gaven we op 29 augustus een aantal workshops over ondermijning. Deelnemers leerden meer over wat ondermijning is en welke vormen er zijn, waarmee ze hun basiskennis op konden frissen. Na de theorie gingen de deelnemers naar een ‘echt’ drugslab. Bureau Drugszaken gaf antwoord op vragen als ‘Hoe worden drugs eigenlijk geproduceerd?’, ‘Waar moet je op letten in je omgeving?’ en ‘Wat te doen als er drugsafval in jouw gemeente wordt gedumpt?’ Naast een stukje bewustwording leverde het ook een mooi inkijkje op in de wereld van de ondermijning.

Deelnemers gaven de gecombineerde sessies in de evaluatie een 8,5. Daarmee waren ze het hoogst gewaardeerd op deze dag. Reacties waren o.a. “Leerzaam en praktisch”, “Heel boeiend, leuk om te luisteren naar personen die uit hun eigen ervaringspraktijk spreken.” en “Super interessant! Goed opgezet en mooi gedaan door de mannen.” We kunnen daarmee terugkijken op een succesvolle dag!

Democratiefestival

Aansluitend aan de Summer School was het tweedaagse Democratiefestival. Tijdens deze eerste editie nam de Gelderland Academie de bezoekers mee in de wereld van ondermijning. Platform Veilig Ondernemen vertelde over haar ervaringen rondom de illegale productie van drugs. En daarna konden geïnteresseerden een kijkje nemen in de ondermijningscontainer onder leiding van Bureau Drugszaken. Voor velen een intrigerend en interessant onderwerp, waardoor er veel festivalbezoekers op af kwamen.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.