Banner
Vooruitblik Banner

Met de Summer School Democratie start jij het nieuwe politieke jaar goed. Volg colleges, masterclasses en praktijksessies om kennis over de lokale democratie op te doen, vaardigheden te leren en ervaringen uit te wisselen met andere professionals. Ook de Gelderland Academie draagt een steentje bij aan het programma.

Summer School Democratie

Op 29 augustus kun je op stadseiland Veur Lent bij Nijmegen inspirerende colleges, workshops en masterclasses volgen, een leergang kiezen én afronden, de opgedane kennis in de praktijk brengen en van gedachten wisselen met vakgenoten. Frisse blikken, nieuwe kennis en verbeterde democratische vaardigheden in een inspirerende omgeving. De Gelderland Academie organiseert samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een sessie.

Verwacht geen bedompte klaslokalen, maar verrassende locaties, een lekker zomerbriesje, uitzicht op de Waal en een feestje na afloop. Een unieke dag dus voor bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincies en waterschappen. Aansluitend vindt op 30 en 31 augustus het Democratiefestival plaats: een groot publieksfestival om de democratie te vieren. Alle deelnemers aan de Summer School Democratie zijn ook daar van harte welkom.

Inschrijven

Vanaf eind mei staat de website www.summerschooldemocratie.nl online. Daarop kun je je alvast aanmelden. Vanaf half juni wordt het programma gepubliceerd. Deelname aan de Summer School Democratie is gratis. Let op: er zijn maar 400 plekken, wees er snel bij! Wie voor half juni inschrijft, mag als het programma bekend is als eerste kiezen en inschrijven voor een Masterclass.

De Summer School is een nieuw initiatief van de organisatoren van de Dag van de Lokale Democratie, die afgelopen jaren plaatsvond in Amersfoort en Nieuwegein.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.