Banner
Terugblik Banner

Dinsdagavond 18 oktober komen ongeveer dertig raadsleden uit het Rijk van Nijmegen samen voor een leerzaam, maar ook gezellige avond. Er zijn vanavond twee workshops te volgen: een debattraining en een sociale mediatraining.

Video zegt meer

De ene helft van de groep gaat aan de slag met sociale media. Na een kort inventarisatierondje duiken zij vrijwel meteen de praktijk in. Want hoe maak je nou een goede video die je bijvoorbeeld op Facebook, LinkedIn of TikTok kan plaatsen? Waar moet je op letten? Video zegt meer dan een tekst of plaatje. Het wordt meer gedeeld en geliket. Met een telefoon maak je tegenwoordig goed én bruikbaar materiaal. In de workshop leerden de deelnemers hoe zij heel eenvoudig dat materiaal kunnen monteren. Belangrijkste les: houd het kort en vertel wat jij/jouw partij de doelgroep kan bieden!

Debatteren kun je leren

De tweede groep gaat aan de slag met debatvaardigheden. We oefenen met fictieve stellingen, zoals ‘de schaatsbaan moet deze winter dicht’. De trainer geeft tips om het debat sterker te maken. Bijvoorbeeld: begin met een probleem, werk naar de oplossing toe en vertel ook de gevolgen van die oplossing. Ook staan we stil bij ‘strategisch twijfelen’ en goede interrupties. Een leerzame, leuke avond die we afsluiten met een gezamenlijke borrel, waarbij de beide groepen ervaringen kunnen uitwisselen.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.