Banner
Algemeen Banner

Na de verkiezingen vorm je een college en maak je een inhoudelijke agenda. Maar hoe doe je dat? In een serie podcasts van drie afleveringen gaan we met Lianne van Kalken in op de verschillende akkoorden. Lianne is staatsrechtgeleerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en raadslid voor GroenLinks in de gemeente Vlaardingen. Ze doet onderzoek naar het raadsakkoord, maar weet ook veel over coalitieakkoorden en burgerakkoorden.

Aflevering 3: Het burgerakkoord

In aflevering 3 van De Gelderland Academie Podcast vertelt wethouder Klaar Koenraad (wethouder gemeente Roosendaal) over het belang van het burgerakkoord. “We willen juist in gemeenteraden dat inwoners, burgers meer betrokken zijn bij de politiek. Niet alleen voor de verkiezingen, maar juist ook in wat daarna gaat komen. Ik denk dat gemeenten dus zoeken naar: hoe kunnen we dat doen? Zo’n burgerakkoord kan daarbij helpen.” Meer weten? Beluister het hele verhaal hieronder.

Beluister ook aflevering 1 over het coalitieakkoord
Beluister hier aflevering 2 over het raadsakkoord

Banner

Aimée Dekker

Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.