Banner
Algemeen Banner

Na de verkiezingen vorm je een college en maak je een inhoudelijke agenda. Maar hoe doe je dat? In een serie podcasts van drie afleveringen gaan we met Lianne van Kalken in op de verschillende akkoorden. Lianne is staatsrechtgeleerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en raadslid voor GroenLinks in de gemeente Vlaardingen. Ze doet onderzoek naar het raadsakkoord, maar weet ook veel over coalitieakkoorden en burgerakkoorden.

Aflevering 2: Het raadsakkoord

In aflevering 2 van De Gelderland Academie Podcast gaan we in op het raadsakkoord met Joop Wikkerink. Hij is wethouder in de gemeente Aalten: “Begin tijdig na te denken. Niet in de hitte van de verkiezingen, maar begin daar van tevoren aan. En zoek een onafhankelijk procesbegeleider. Heel belangrijk!” Meer weten? Luister hieronder naar het hele verhaal.

Op de website www.raadsakkoord.nl van Lianne van Kalken vind je volop tips, tricks en onderzoekswerk over dit onderwerp. Heel handig voor (toekomstige) raadsleden, griffiers, procesbegeleiders, wethouders, gemeentesecretarissen, ambtenaren en burgemeesters.

Beluister ook aflevering 1 over het coalitieakkoord
Beluister hier aflevering 3 over het burgerakkoord

Banner

Aimée Dekker

Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.