Banner
Algemeen Banner

Na de verkiezingen vorm je een college en maak je een inhoudelijke agenda. Maar hoe doe je dat? In een serie podcasts van drie afleveringen gaan we met Lianne van Kalken in op de verschillende akkoorden. Lianne is staatsrechtgeleerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en raadslid voor GroenLinks in de gemeente Vlaardingen. Ze doet onderzoek naar het raadsakkoord, maar weet ook veel over coalitieakkoorden en burgerakkoorden.

Aflevering 1: Het coalitieakkoord

In aflevering 1 van De Gelderland Academie Podcast horen we het verhaal van wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe. Hij vertelt uitgebreid over zijn ervaringen met het opstellen van en het werken met een coalitieakkoord. Zo koos Hol ervoor, na een roerige periode in zijn raad, om een onafhankelijk onderzoeken te laten doen om tot een zorgvuldig nieuw akkoord te komen. “Maak zaken bespreekbaar, durf dat ook. Dat is, denk ik, misschien ook wel het belangrijkste: kijk ook naar die andere personen.” Meer weten? Luister hieronder naar het hele verhaal.

Beluister ook aflevering 2 over het raadsakkoord
Beluister hier aflevering 3 over het burgerakkoord

Banner

Aimée Dekker

Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.