Banner
Algemeen Banner

Raadsleden, wethouders en burgemeesters hebben steeds meer te maken met verbale agressie, bedreiging en intimidatie door burgers en andere personen buiten de organisatie. Meer dan één op de drie politieke ambtsdragers had in het afgelopen jaar te maken met een vorm van agressie of geweld. Dat blijkt uit de Monitor Integriteit en Veiligheid 2020.

Weerbaarheid versterken

Hoe ga je ermee om? Hoe versterk je je weerbaarheid? En hoe bescherm je de democratie? De Gelderland Academie biedt een workshop over omgaan met intimidatie en bedreiging. We besteden hierin aandacht aan de juridische aspecten ervan. Wanneer is het strafbaar, wanneer doe je aangifte en wat gebeurt er daarna? En natuurlijk gaan we in op de persoonlijke impact van intimidatie en bedreiging. Wat doet het met jou en met je omgeving? Je deelt ervaringen, bespreekt casussen, do’s en don’ts, en je krijgt praktische instrumenten (zoals het protocol Agressie en Geweld) mee die je in je werk kunt gebruiken. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via info@gelderlandacademie.nl.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.