Banner
Terugblik Banner

Op donderdag 22 september organiseerde de Gelderland Academie in samenwerking met de provincie Gelderland en VNG Gelderland voor de derde keer een kennisbijeenkomst voor alle wethouders financiën in Gelderland. Vrijwel alle gemeenten staan voor dezelfde financiële uitdagingen. Hoe ga je daar als wethouder financiën en als college mee om?

Spannende tijden

Na een aftrap van wethouder Paul Smeulders (gemeente Arnhem) ging dagvoorzitter Erik van der Pol in gesprek met gedeputeerde Jan Markink en Marinka Mulder (gemeente Renkum). Jan Markink schetste een beeld van het financiële perspectief van de provincie voor de komende periode. Ook voor de provincie zijn het veranderende tijden, waarbij de toekomst gepaard gaat met de nodige onzekerheden. Duidelijk is dat deze ontwikkelingen ook grote consequenties hebben voor het partnerschap in Gelderland. Marinka Mulder gaf aan hoe zij het ervaart om wethouder financiën te zijn in deze tijd. De deelnemers gaven elkaar vervolgens tips en handvatten hoe om te gaan met de moeilijkheden in deze tijd. Ook wisselden ze ervaringen uit met elkaar.

Masterclass ‘Financiën’

Na de korte pauze gaf Ronald Vuijk een korte masterclass ‘Financiën’. Tijdens de masterclass deden de aanwezigen actief mee en kwam er dan ook veel inbreng uit de zaal. Ronald Vuijk sloot zijn masterclass af met de volgende vier aanbevelingen:

  1. Geef niet meer geld uit dat er binnen komt.
  2. Informeer vroegtijdig over tegenvallers.
  3. Laat u adviseren.
  4. Accepteer geen taken zonder bevoegdheden en geld.

De bijeenkomst werd afgesloten met een lunch. Een goed moment om elkaar nog even te vinden en door te praten.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.