Banner
Algemeen Banner

Vanaf 5 oktober is onze nieuwe podcastreeks te horen! Ditmaal gaat het over regionale samenwerking.

Reis mee door Gelderland

In vijf afleveringen nemen we je mee door Gelderland. Elke aflevering bespreken we een mooi praktijkvoorbeeld en krijg je tips hoe jij invloed kan uitoefenen op regionaal niveau. Klaartje Peters (expert lokaal en regionaal bestuur) voorziet alle afleveringen van deskundig commentaar en Nanda van Doremalen (initiatiefnemer Kracht van de Raden Rivierenland) heeft een terugkerende column. Om de twee weken verschijnt een nieuwe aflevering.

Samenwerken in de Cleantech Regio

In aflevering 1 vertelt Robert Bosch over samenwerken in de Cleantech Regio. Robert is oud-raadslid in Voorst en oud-wethouder van Lochem. Tijdens zijn raadslidmaatschap nam hij het voortouw tot een veelomvattend initiatiefvoorstel over processen binnen samenwerkingsverbanden. “De komende twee jaar zijn cruciaal voor raden om invloed uit te oefenen op bestaande GR’en. Wees daarom alert als ze langskomen. Je moet niet alleen grip op, maar ook begrip hebben voor samenwerking.” Maar hoe doe je dat?

Op 19 oktober verschijnt aflevering 2. Deze gaat over de Achterhoek Raad.

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.