Banner
Terugblik Banner

Op maandagavond 19 september vond de tweede bijeenkomst in de reeks over Regionale samenwerking in de Achterhoek plaats. In samenwerking met de griffierskring Achterhoek organiseerden we ditmaal een kennismaking met de verschillende gemeenschappelijke regelingen (GR’en) in de regio.

Jezelf laten zien

Tijdens de eerste bijeenkomst was de theorie aan de orde gekomen. Ditmaal was het de beurt aan de praktijk. Ruim vijftig raadsleden verzamelden zich in de DRU in Ulft om van de GR’en zelf te horen. Na een kort plenair welkom van Joyce Satijn (griffier gemeente Berkelland) gingen de deelnemers richting de deelsessies. In vier rondes presenteerden acht GR’en zich aan de raadsleden. Er was veel ruimte voor vragen waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. De volgende partijen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich te laten zien: Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), Stadsbank Oost-Nederland, Omgevingsdienst Achterhoek, GGD Noord- en Oost-Nederland, Laborijn, Fijnder, Regio Achterhoek en Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL). De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. Zo konden de raadsleden ook nog nader kennis maken met collega’s uit de regio.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.