Banner
Terugblik Banner

Op vrijdag 2 november keken iets meer dan 90 Gelderse bestuurders van gemeenten, provincie en waterschappen naar de online Gelderse Bestuurdersdag, georganiseerd door de Gelderland Academie. Momenteel bepaalt COVID-19 grotendeels ons werkende en persoonlijke leven, ook dat van bestuurders. Tijdens de Gelderse Bestuurdersdag blikten we daarom terug op de afgelopen veelbewogen periode, maar keken we ook naar de toekomst.

Inspiratie en energie

De Gelderse Bestuurdersdag is een dag van ontmoeten en kennis delen. Helaas kon dat vanwege de COVID-19-maatregelen dit keer niet fysiek. Juist in deze tijd in het belangrijk om samen te komen en de verbinding met elkaar te zoeken, dus was er een online alternatief. Tijdens de Gelderse Bestuurdersdag was er ruimte voor vragen en interactie met de kijkers thuis. Met nieuwe inspiratie en energie kunnen de bestuurders weer verder aan de slag met hun werkzaamheden.

Terugkijken

In de plenaire talkshow ging dagvoorzitter Roos Moggré in gesprek met Commissaris van de Koning John Berends, de locoburgemeester van Heerde Wolbert Meijer en directeur van GGD Gelderland Zuid Moniek Pieters over het afgelopen jaar. Hoe hebben zij deze tijd ervaren? Daarna besprak Roos met Marcel Boogers zijn onderzoek naar de invloed van COVID-19 op het werk van bestuurders. Ook Jeroen van Gool (Wethoudersvereniging) en voorzitter van VNG Gelderland René Verhulst vertelden hun ervaringen. Na het plenaire deel konden de deelnemers een keuze maken uit één van de volgende inspiratiesessies: Burgergeluk, Diversiteit in het openbaar bestuur in crisistijd en Leiderschap in crisistijd. De gastsprekers gaven tips en handvatten aan de deelnemers hoe om te gaan met de moeilijkheden in deze tijd en wisselden ervaringen uit met elkaar.

Kijk hier de plenaire talkshow terug

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.