Banner
Vooruitblik Banner

Griffier is soms een eenzaam beroep. Je bent de enige met deze functie in jouw gemeente. In januari 2020 biedt de Gelderland Academie daarom weer de mogelijkheid om op Gelders niveau andere griffiers te ontmoeten.

Terugblik

Vorig jaar in december organiseerden we een eerste Gelderse griffiersbijeenkomst, waar ongeveer de helft van de griffiers uit Gelderland bij aanwezig was. De onderwerpen ‘burgemeestersbenoemingen’ en ‘klankbordgesprekken’ stonden centraal. Het kabinet van de Commissaris van de Koning lichtte de procedures en de mogelijke ondersteuning vanuit kabinet voor burgemeestersbenoemingen toe en Hans Oostendorp (adviesbureau Necker van Naem) vertelde meer over de manier waarop klankbordgesprekken gevoerd kunnen worden. Ook deelde Bianca Espeldoorn, griffier van gemeente Heerde, haar ervaringen met de groep.
De aanwezigen gaven naderhand enthousiast aan vaker bij elkaar te willen komen. Het uitwisselen van ervaringen werd als erg waardevol ervaren. De Gelderland Academie heeft daarom besloten er een jaarlijks evenement van te maken. Elk jaar staat een ander onderwerp centraal.

Gezocht

Voor de komende bijeenkomst in januari 2020 zijn we op zoek naar nieuwe onderwerpen. Over welk onderwerp zou je als griffier graag ervaringen willen uitwisselen? En wellicht wil je de volgende bijeenkomst in jouw gemeente houden? Laat het ons weten! Neem hiervoor contact met Freya van Os via telefoonnummer 06 – 37 44 44 75 of freyavanos@vnggelderland.nl.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.