Banner
Terugblik Banner

Op maandagavond 14 februari stond de P&C-cyclus centraal op een bijeenkomst voor (kandidaat-)raadsleden in de regio Gelderland-Midden. In de Concertzaal van Oosterbeek kwamen ongeveer dertig deelnemers uit verschillende gemeenten bijeen.

Samenhang bekijken

Griffier Juul Cornips van de gemeente Renkum heette iedereen welkom en gaf al gauw het woord aan Henk Boshove. De P&C-cyclus wordt door veel mensen gezien als droge stof. Henk wist dit onderwerp toch tot leven te brengen met relevante voorbeelden en tips. Een belangrijk advies is om alle stukken in samenhang met elkaar te zien. Kijk altijd een jaar terug en een jaar vooruit. Michiel Bodde van provincie Gelderland vertelde daarna iets over de rol van de provincie als toezichthouder. Hoe gaat ze te werk en waar let de provincie op? De laatste spreker van de avond was Ben Schulte. Hij is een ervaren raadslid uit de gemeente Westervoort. Ben vertelde over zijn ervaringen en ook hij deelde tips met de zaal. Zo gaf hij aan dat het goed is om indicatoren aan je doelen te hangen. Want wanneer is een doel eigenlijk gehaald? En hoe ga je dat meten? Alleen als je dat weet, kun je sturen op doelen. Henk sloot de avond af met het beantwoorden van de vele vragen uit de zaal. Ook bij de netwerkborrel naderhand werd nog uitgebreid nagepraat.

Inwerkprogramma Gelderland-Midden

Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie bijeenkomsten. Geïnteresseerd in de volgende bijeenkomsten? Zet onderstaande data dan alvast in je agenda.

  • Maandag 21 april 2022: Bijeenkomst ‘De rol van de raad’
  • Maandag 16 mei 2022: Bijeenkomst ‘Regionale samenwerking’ in Arnhem
  • Maandag 20 juni 2022: Bijeenkomst ‘Ondermijning, bedreiging, integriteit’ in Elst

De eerste bijeenkomst (‘Wat houdt het raadswerk echt in?’) was op 10 januari en is terug te kijken.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.