Banner
Algemeen Banner

In vijf afleveringen nemen we je mee door Gelderland. Elke aflevering bespreken we een mooi praktijkvoorbeeld van regionale samenwerking en krijg je tips hoe jij invloed kan uitoefenen op regionaal niveau. Klaartje Peters (expert lokaal en regionaal bestuur) voorziet alle afleveringen van deskundig commentaar en Nanda van Doremalen (initiatiefnemer Kracht van de Raden Rivierenland) heeft een terugkerende column.

Samenwerking in de Foodvalley

In de laatste aflevering van deze reeks is Laura Kaper te gast. Ze is raadslid en fractievoorzitter voor D66 in de gemeente Wageningen. Sinds juni 2022 is Laura voorzitter van de regiocommissie Foodvalley. In de voorgaande periode werkte ze in verschillende commissies mee aan het verbeteren van de positie van de raden binnen de regio en het verbeteren van de processen van besluitvorming rond dossiers als de Verstedelijkingsstrategie en de RES. “Er is soms een gezonde weerzin vanuit individuele gemeenten. Ze zeggen ‘wat moeten we met ons geld in zo’n groot geheel?’ Er zijn heel veel mooie projecten mogelijk, juist doordat je de handen in elkaar slaat. Je moet je realiseren dat het niet alleen maar is dat het grote geheel iets gaat vertellen in onze gemeente. Nee, de gemeenten zijn altijd aan zet. Alles wat gebeurt, daar gaat de eigen raad over. Maar je kunt wel de grote meerwaarde vinden door samen te werken.”

Reis mee door Gelderland

Beluister aflevering 1 over samenwerken in de Cleantech Regio
Beluister aflevering 2 over samenwerken in de Achterhoek
Beluister aflevering 3 over samenwerken in Gelderland-Midden
Beluister aflevering 4 over samenwerken in Rivierenland

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.