Banner
Algemeen Banner

In vijf afleveringen nemen we je mee door Gelderland. Elke aflevering bespreken we een mooi praktijkvoorbeeld van regionale samenwerking en krijg je tips hoe jij invloed kan uitoefenen op regionaal niveau. Klaartje Peters (expert lokaal en regionaal bestuur) voorziet alle afleveringen van deskundig commentaar en Nanda van Doremalen (initiatiefnemer Kracht van de Raden Rivierenland) heeft een terugkerende column.

Samenwerking in Rivierenland

Monique Muurling is griffier van de gemeente Zaltbommel en voorzitter van de griffierskringen Rivierenland en Gelderland-Zuid. Ze is actief binnen de Regio Rivierenland waar wordt gewerkt aan onderlinge samenwerking tussen gemeenteraden en de samenwerking met de verschillende gemeenschappelijke regelingen. “Als griffier ben je een diplomaat op de achtergrond en probeer je  begrip te creëren bij alle partijen. Je wil raden met de neus dezelfde kant op krijgen, maar je moet ook niet vergeten de directeuren van de gemeenschappelijke regelingen erbij te betrekken. Zij hebben vaak een eigen planning met hun eigen bestuur. Soms moeten zij hun agenda’s leeg maken, zodat ze informatie geven aan de raden op een moment dat het er voor de raden toedoet.”

Reis mee door Gelderland

Beluister aflevering 1 over samenwerken in de Cleantech Regio
Beluister aflevering 2 over samenwerken in de Achterhoek
Beluister aflevering 3 over samenwerken in Gelderland-Midden

Op 30 november verschijnt de laatste aflevering uit deze reeks. Die gaat over regionale samenwerking in de Foodvalley.

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.