Banner
Algemeen Banner

In vijf afleveringen nemen we je mee door Gelderland. Elke aflevering bespreken we een mooi praktijkvoorbeeld van regionale samenwerking en krijg je tips hoe jij invloed kan uitoefenen op regionaal niveau. Klaartje Peters (expert lokaal en regionaal bestuur) voorziet alle afleveringen van deskundig commentaar en Nanda van Doremalen (initiatiefnemer Kracht van de Raden Rivierenland) heeft een terugkerende column.

Samenwerking in de Achterhoek

Saar Veneman vertelt over de Achterhoek Board. Saar is secretaris van deze Board en directeur van de 8RHK ambassadeurs. In de Board werken ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden samen aan een ruimtelijk economische agenda voor de Achterhoek. Hoe neemt de Board raadsleden mee in haar plannen? “Wees actief, zoek het op en vraag om het gesprek met elkaar. Maak niet alles formeel. Pak ook je kans in het informele in een vroeger stadium.”

Reis mee door Gelderland

Beluister ook aflevering 1 over samenwerken in de Cleantech Regio

Op 2 november verschijnt de volgende aflevering. Deze gaat over de raadsrapporteurs in Gelderland-Midden.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.