Banner
Algemeen Banner

In vijf afleveringen nemen we je mee door Gelderland. Elke aflevering bespreken we een mooi praktijkvoorbeeld van regionale samenwerking en krijg je tips hoe jij invloed kan uitoefenen op regionaal niveau. Klaartje Peters (expert lokaal en regionaal bestuur) voorziet alle afleveringen van deskundig commentaar en Nanda van Doremalen (initiatiefnemer Kracht van de Raden Rivierenland) heeft een terugkerende column.

Samenwerking in Gelderland-Midden

Gerdien Maaijen is raadslid in de gemeente Overbetuwe en fractievoorzitter namens de ChristenUnie. In 2021-2022 was zij raadsrapporteurcoördinator. Ze schreef mee aan het voorstel hoe het raadsrapporteurschap eruit moet zien in Overbetuwe. “Je kiest als gemeenteraad wie je daarvoor wil afvaardigen en daar gaat een vertrouwen naar toe van ‘zij houden dit voor ons in de gaten’.” Ook heeft ze samen met anderen het werken met raadsrapporteurs geëvalueerd. “We kijken naar hoe we de samenwerking tussen raad en ook met de ambtenaren en het college strakker vorm kunnen geven. Door bijvoorbeeld proactiever te zijn en aan te geven dat we lerende zijn.”

Reis mee door Gelderland

Beluister ook aflevering 1 over samenwerken in de Cleantech Regio
Beluister ook aflevering 2 over samenwerken in de Achterhoek

Op 16 november verschijnt de volgende aflevering. Deze gaat over de samenwerking in Rivierenland.

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Coördinator Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.