Banner
Algemeen Banner

De afpersingszaak rond fruithandel De Groot, cliëntelisme, doodsbedreigingen en de Mocromaffia op een camping. Wat heeft Henny van Kooten niet meegemaakt als oud-burgemeester in Maasdriel?

In de aflevering over beïnvloeding hoorde je in het rubriekje al een kort fragment uit zijn ervaringen. In deze bonusaflevering staat het verhaal van Henny centraal. Meike de Jong (journalist en presentator RTL Nieuws) gaat onder andere met hem in gesprek over de granaat die bij zijn flat is gevonden en de verziekte bestuurscultuur in de gemeente.

Over deze podcastreeks

Overal in Nederland zien we een toename van georganiseerde, ondermijnende criminaliteit. Er zijn steeds meer drugslabs en dumpingen van drugsafval, met grote gevolgen voor mens en milieu. Bedreiging van en geweld tegen ambtsdragers komt steeds vaker voor. Overheidsgeld wordt misbruikt door criminelen, bijvoorbeeld bij zorgcriminaliteit. Jongeren raken steeds vaker verwikkeld in de drugswereld. We zien ondernemers, zoals vastgoedhandelaren en uitbaters van vakantieparken, die met illegale constructies veel geld verdienen of geld witwassen. In deze podcastreeks onderzoeken we wat er speelt in Gelderland. En wat jouw rol als raadslid is in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit.
Deze bonusaflevering is de laatste van de podcastreeks over ondermijning van de Gelderland Academie in samenwerking met RIEC Oost-Nederland. Eerder verschenen al afleveringen over jeugd, drugs, zorg, vakantieparken, vastgoed en beïnvloeding.

We bedanken Omroep Gelderland voor het gebruik van de nieuwsfragmenten in deze aflevering.

Banner

Freya van Os

Strategisch adviseur/Adviseur Leren & Ontwikkelen

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.