Banner
Terugblik Banner

Op dinsdagavond 19 april kwamen 135 raadsleden uit de regio Rivierenland bij elkaar. Samen leerden zij meer over gemeenschappelijke regelingen en ontmoetten zij de verschillende GR’en uit de regio. Want wat is een gemeenschappelijke regeling? En hoe werk je daar als regio in samen? En welke verschillende gemeenschappelijke regelingen zijn er in de regio Rivierenland?

Regionaal samenwerken

Na een kort welkomstwoord gaf Lisette van Dam het woord aan Bert van Swam (oud-wethouder gemeente West Maas en Waal) en Kees Zondag (wethouder gemeente Zaltbommel). De wethouders vertelden vanuit hun ervaringen waarom je eigenlijk moet samenwerken. Ook gaven zij de aanwezige raadsleden tips over samenwerking. Nodig bijvoorbeeld de gemeenschappelijke regeling in de raad uit om te laten vertellen hoe en waarom ze zo te werk gaan. Blijf daarnaast als gemeente het doel van een GR zien. Het plenaire gedeelte werd afgesloten met een kennisquiz over de gemeenschappelijke regelingen in de regio.

Speeddaten

Na het plenaire gedeelte was het mogelijk om te speeddaten met de gemeenschappelijke regelingen. Werkzaak Rivierenland, Uitvoeringsorganisatie breed bandnetwerk Rivierenland, AVRI, Belastingsamenwerking Rivierenland, Omgevingsdienst, Regionaal Archief, GGD en de Veiligheidsregio in Rivierenland stonden in verschillende ruimtes. Na afloop was er ruimte tot netwerken onder het genot van een hapje en drankje.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.