Banner
Banner
Voor: Ambtenaar, Burgemeester, Fractievolger/burger(raads)lid, Gedeputeerde, Gemeentesecretaris, Griffier, Raadslid, Statenlid, Wethouder
Icon8 maart 202119.30 - 21.30 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 8 maart 2021 plaatsgevonden.

Webinar 'Invloed met impact'

Ieder jaar op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De Gelderland Academie organiseert dit jaar op deze dag een digitale bijeenkomst rondom het thema van Internationale Vrouwendag 2021: Invloed met impact.

Christien Oudshoorn neemt ons mee in een inspirerende lezing over ‘ranking’. Om invloed met impact te hebben, is het van belang je bewust te zijn van jouw plek in de sociale rangorde. En natuurlijk ook: hoe kun je jouw plek stevig innemen en daarmee jouw doelen realiseren? Na de plenaire lezing kun je kiezen uit twee workshops: ‘Overtuigen met feminiene kracht’ of ‘De vrije vrouwenstem’.

Dit haal je uit deze dag

  • Je wordt bewust van je eigen (onbewuste) overtuigingen die jou mogelijk in de weg staan om jouw doelen te bereiken.
  • Je krijgt concrete handvatten om (nog) steviger jouw plek in te nemen.
  • Je ontdekt wat feminiene krachten zijn bij het overtuigen en hoe je die inzet.
  • Je weet hoe je stem werkt en hoe je je stem kunt gebruiken om impact te maken bij de luisteraar.

Programma

19.30 uurDigitale inloop.

19.40 uurWelkom en opening webinar.

19.45 uurPlenaire lezing ‘Own, Share and Play your Rank!’ door Christien Oudshoorn.Zodra mensen bij elkaar komen ontstaat er ‘ranking’, een sociale rangorde. Deze verschilt per situatie. Je plek in die rangorde heeft invloed op hoe makkelijk je ruimte inneemt, hoeveel je onderbroken wordt, in hoeverre je wordt aangesproken op je fouten etc. Wij houden met elkaar (vaak zonder dat we het doorhebben) de rangorde in stand door onbewuste overtuigingen die door de tijd heen ontstaan zijn, maar ook door de manier waarop we met elkaar omgaan. In deze speelse en soms ook confronterende lezing word je je bewust van jouw eigen gedachtegangen en patronen in interactie met anderen. Daarnaast krijg je concrete handvatten om (nog) steviger jouw plek in te nemen en om de invloed die je hebt in te zetten voor het realiseren van jouw eigen doelen en ter ondersteuning van anderen. Own, share and play your rank! Over de spreker: Christien Oudshoorn heeft internationale communicatie gestudeerd en is daarnaast opgeleid in systemisch werk, Deep Democracy, Geweldloze communicatie, bedrijfskunde, Deep Diversity en provocatieve coaching. Na zes jaar werken in Latijns-Amerika werkt zij sinds 2017 als zelfstandig trainer/coach/consultant weer in Nederland en is expert op het gebied van diversiteit en inclusie. Ze geeft lezingen en trainingen en begeleidt groepen. Centraal thema daarbij is hoe we als mensen omgaan met verschillen en hoe de diversiteit in een team of organisatie het best benut kan worden.

20.30 uurKorte pauze.

20.35 uurWorkshopronde.Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

Hoe kun je je feminiene krachten inzetten om zo overtuigend mogelijk te zijn? In het Engels wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘to convince’ en ‘to persuade’, waarbij bij het eerste de nadruk ligt op de strijd die je aangaat en bij het tweede op iemand overhalen met ‘zachte krachten’. De feminiene kant van overtuigen dus, waarin empathie en vriendelijkheid een hoofdrol spelen. We onderzoeken aan hand van rolmodellen en inzichten uit de wetenschap feminiene krachten bij het overtuigen, welke masculiene krachten jouw overtuigingskracht ondersteunen en je ontdekt waarom ‘soft skills’ allesbehalve soft zijn.
Over de trainer: Liesbeth Tettero is zelfstandig trainer en coach in het openbaar bestuur, op het gebied van politieke sensitiviteit en overtuigende communicatie. Haar stokpaardje is het versterken van de positie van vrouwen in het openbaar bestuur. Daar heeft zij het Feministerie voor opgericht, waarvoor ze genderspecifieke trainingen ontwikkelt en verzorgt.

Er zijn sprekers die je direct meeslepen, en er zijn sprekers die je al na twee zinnen irriteren. Grote kans dat het ligt aan hun stemgebruik. Wanneer aan mannen gevraagd wordt wie ze een goed rolmodel vinden voor hun stem zeggen ze bijvoorbeeld Obama, of Morgan Freeman. Vrouwen weten heel goed hoe ze niet willen klinken, maar een rolmodel kunnen ze vaak niet noemen. In deze tijd waarin steeds meer maatschappelijke rollen voor vrouwen toegankelijk zijn, worstelen we met hoe we onze stem willen laten horen. Trainer Elizabeth Ebbink stelt een nieuwe canon voor: de vrije vrouwenstem. In de workshop vertelt Elizabeth over hoe je stem (natuurkundig) werkt, en hoe je vol en ruim kunt klinken. Door middel van filmpjes van bekende stemmen krijg je inzicht in het effect dat stemdimensies (hoog-laag, hard-zacht etc) teweegbrengen bij de luisteraar. We doen karaoke oefeningen, en er is de mogelijkheid om alles wat je wilt weten te vragen.
Over de trainer: Elizabeth Ebbink was oorspronkelijk psycholoog. Vervolgens heeft ze het conservatorium afgerond en is ze operazangeres geweest. Ze geeft al ruim 15 jaar spreekstemtrainingen.

21.20 uurEinde.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?