Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid, Statenlid
Icon6 maart 202110.30 - 12.30 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 6 maart 2021 plaatsgevonden.

Webinar ‘Digitale participatie: Deep Democracy’

Op zaterdag 6 maart organiseert de Gelderland Academie samen met de Nederlandse Vereniging van Raadsleden van 10.30 tot 12.30 uur de webinar ‘Digitale participatie: Deep Democracy’.

Sinds maart 2020 adviseert de Rijksoverheid ons om minder bij elkaar te komen en zo veel mogelijk digitaal te werken. Voor sommige onderdelen van ons werk is dat behoorlijk lastig. Opeens sta je als raadslid niet meer in een raadszaal of in een buurthuis, maar spreek je collega’s en inwoners alleen nog via een scherm. Hoe kan je hun meningen meenemen in een besluit als zij deze niet aan kunnen geven op de manier die zij gewend zijn? Hoe krijgen we inspraak en participatie in deze tijd goed voor elkaar?

In een interactieve sessie van twee uur laat onze trainer je kennismaken met Deep Democracy. Deep Democracy neemt afwijkende meningen, ook wel de wijsheid van de minderheid, mee als er beslissingen worden genomen. Zo houden besluiten beter stand in de uitvoering. Het is een filosofie en tegelijkertijd een praktische methodiek voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zo kunnen we alle wijsheid, kennis en levenservaring benutten! De training is zo ingericht dat je de methode ook online in je werk kunt toepassen.

Dit haal je uit deze dag

  • Je leert wat Deep Democracy is.
  • Je kunt deze methodiek toepassen voor besluitvorming.
  • Je leert hoe je afwijkende meningen meeneemt als er beslissingen genomen moeten worden.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Erica

Vragen over deze werkconferentie?