Banner
Banner
Voor: Ambtenaar, Burgemeester, Fractievolger/burger(raads)lid, Gedeputeerde, Gemeentesecretaris, Griffier, Raadslid, Statenlid, Wethouder
Icon10 maart 202219.00 - 20.45 uur
IconOnline bijeenkomst

Webinar ‘Inclusief leiderschap’ (Internationale Vrouwendag 2022)

In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseert de Gelderland Academie dit jaar op 10 maart een inspirerend webinar over diversiteit en inclusie. Farah Nobbe neemt ons mee in een prikkelende, interactieve lezing over percepties en stereotyperingen. Het gaat over beeldvorming én over de knoppen waar organisaties en leiders aan kunnen draaien.

Over de spreker

Farah Nobbe is mede-eigenaar van trainingsbureau Nobbe Mieras. Het bureau is in 2004 opgericht en inmiddels toonaangevend op het gebied van strategische communicatie en beeldvorming. Vanuit haar expertise is Nobbe Mieras verbonden aan Nederlands onderzoek van Princeton University en Universiteit Utrecht naar beeldvorming op de werkvloer.
Farah Nobbe en Natalie Mieras schreven ‘Meestersprekers’, ‘Speak up dear!’ en ‘Storydesign’.

 

Programma

19.00 uurOpening

19.10 uurLezing ‘Inclusief leiderschap’Een aantal jaren geleden besloot een groot Nederlands bedrijf te stoppen met voorkeursbeleid voor vrouwen bij vacatures, omdat het beleid niet bleek te voldoen aan de verwachtingen. De vrouwen die aangenomen waren leken namelijk in gedrag en capaciteit erg op de mannen die er al zaten, inclusief hun tekortkomingen. Verder belemmerde het voorkeursbeleid op vrouwen de instroom van hoger opgeleide allochtone mannen. Deze casus laat goed zien dat we specifieke verwachtingen hebben van het gedrag en de competenties van mannen en vrouwen. Wat bedoelen mensen bijvoorbeeld als ze je een typisch ‘haantje’ noemen? Over welk gedrag hebben we het als we iemand de titel ‘manwijf’ geven? En hoe zit dat met jou? Hoe ziet jouw omgeving jou? Zijn er nog knoppen waar je aan kunt draaien om deze beeldvorming te beïnvloeden? In deze lezing delen we bevindingen van lopend onderzoek naar beeldvorming van de Princeton University en Universiteit Utrecht, waar Nobbe Mieras bij betrokken is. Verder leggen we uit waarom een streven naar diversiteit vaak begint bij vrouwen, maar dat er onvermijdelijk stappen volgen.

19.50 uurKorte pauze met opdracht

20.00 uurTweede deel lezing

20.45 uurEinde programma

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Lisette

Vragen over deze werkconferentie?