Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon29 oktober 20199.00 - 11.00 uur
IconGemeente NijmegenMariënburg 30, Nijmegen

Raad in Beraad

Op 29 oktober en 5 november organiseert de Gelderland Academie een tweedaagse training ‘Raad in Beraad’ voor (plaatsvervangend) griffiers uit de regio Nijmegen.

De gespreksmethode ‘Raad in Beraad’

Alinda van Bruggen van adviesbureau WagenaarHoes leert de aanwezige griffiers op 29 oktober de gesprekstechniek ‘Raad in Beraad’. Op 5 november gaat een kleinere groep aan de slag met levensechte casuïstiek ter voorbereiding op een raadsledenbijeenkomst later dit jaar.
Aan de hand van eigen (lokale) casussen of dilemma’s bespreek je thema’s die te maken hebben met de vraag hoe je je rol als raadslid effectief kunt invullen. Denk bijvoorbeeld aan hoe je omgaat met signalen over individuele gevallen die raadsleden via de band bereiken, eigen kracht van burgers en burgerinitiatieven, maatschappelijke druk en de sturing van regionale samenwerkingsverbanden. Niet de politieke opvattingen staan daarbij centraal, maar de vraag hoe je als raadslid of als gehele raad adequaat en doeltreffend kunt werken. Je leert dilemma’s te herkennen en hanteren, zowel individueel als gezamenlijk.

Inzicht in eigen rol

Deskundige gespreksleiding zorgt er­voor dat de casusbespreking draait om het versterken van inzicht in de eigen rol als raadslid en het aanreiken van daarbij passend handelingsrepertoire, ook in de interactie met het college en de omgeving. Na deze training weten de deelnemers hoe zij een dergelijk gesprek in goede banen leiden, zodat zij dit later in de praktijk kunnen te brengen.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?