Banner
Banner
Voor: Gedeputeerde, Wethouder
Icon26 november 20219.30 - 14.00 uur
IconOnline bijeenkomst

Training 'Succesvol in debat over de energietransitie'

Wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders staan voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: de energietransitie. En alhoewel het klimaatprobleem op het wereldtoneel speelt, ligt de uitvoering voor een groot deel bij het lokale bestuur.

Jullie besluiten over concrete initiatieven, jullie zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en jullie moeten dat allemaal richting besluiten loodsen. Daarbij zijn de meningsverschillen en de emoties in de lokale politiek en samenleving niet van de lucht. Mensen hebben zorgen, zeer uiteenlopende opvattingen en boosheid. Ga er maar aanstaan.

Daarom bieden we samen met de Wethoudersvereniging een debattraining aan waarin je theorie, tips en oefeningen krijgt. Zodat je interessante, goede en succesvolle debatten voert met de gemeenteraad. Deze training wordt verzorgd door Patricia Wouda van Public Performance, trainingsbureau gespecialiseerd in het politieke debat. De bijeenkomst wordt uitgevoerd in het kader van het programma Democratie in Actie.

Dit haal je uit deze dag

  • De principes van de klassieke retorica.
  • Hoe breng je je voorstellen overtuigend aan het voetlicht.
  • Hoe ga je op een prettige manier met meningsverschillen om.
  • Hoe houd je overzicht in een debat over complexe materie.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Sandy

Vragen over deze werkconferentie?