Banner
Banner
Voor: Burgemeester, Gemeentesecretaris, Wethouder
Icon19 april 20249.30 - 16.00 uur
IconHuis der ProvincieMarkt 11 in Arnhem

Back to the future in de aanpak van ondermijning

Woningnood, asielcrisis, energietransitie, stikstofmaatregelen, fakenieuws en nepfilmpjes: onze maatschappij staat onder druk door crisis en polarisatie. Welke ontwikkelingen kunnen we in de toekomst verwachten en hoe spelen criminelen hierop in? En, belangrijker nog, hoe kunnen wij ze een spaak tussen de wielen steken?

Programma

9.30 uurInloop met koffie en thee

10.00 uurOpeningDagvoorzitter Meike de Jong interviewt Ahmed Marcouch (voorzitter stuurgroep RIEC Oost-Nederland en burgemeester van Arnhem) en Henri Lenferink (waarnemend commissaris van de Koning en oud-burgemeester van Leiden). Zij vertellen over hun persoonlijke drive om ondermijning aan te pakken.

10.30 uurKijkje in de toekomstDe internationaal gerenommeerde futurist en trendwatcher Tony Bosma neemt ons mee in de actuele ontwikkelingen en geeft een doorkijkje naar de toekomst. Bosma is bekend van de jaarlijkse TrendRede, de tegenhanger van de Troonrede.

11.45 uurPaneldiscussieHoe gaan we om met al deze ‘crises’? Wat betekent dit voor de positie van de lokale overheid, voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit en voor de balans tussen dienstverlening en weerbaarheid? Een divers panel van bestuurders uit onze regio gaat hierover met u in gesprek.

12.00 uurLunch

13.00 uurVervolg paneldiscussie

13.45 uurWorkshoprondeKeuze uit zeven workshops, waarbij voldoende tijd is om écht de diepte in te gaan.

15.15 uurAfsluiting en borrel

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?