Banner
Banner
Voor: Ambtenaar, Burgemeester, Fractievolger/burger(raads)lid, Gedeputeerde, Gemeentesecretaris, Griffier, Raadslid, Statenlid, Wethouder
Icon29 augustus 201910.15 - 20.30 uur
IconOssenwaardpad, NijmegenEiland, Nijmegen
Deze bijeenkomst heeft op 29 augustus 2019 plaatsgevonden.

Summer School Democratie

Start het nieuwe politieke jaar goed met de Summer School Democratie! Wij verzorgen samen met Bureau Drugszaken een rondleiding in een drugslab en samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden een werkcollege over ondermijning.

Hoe herken je een drugslab?
Om de signalen van een illegaal drugslab te kunnen herkennen, moet je weten waarop je moet letten. En dit kun je het beste leren in de praktijk. Tijdens dit werkcollege bezoek je een echt drugslab in een container. Je leert daar mogelijk signalen van illegale drugsproductie, zoals een anijsachtige geur, herkennen in je dagelijkse omgeving. Je ziet het, voelt het, ervaart het. Je leert ook welke risico’s er zijn voor omwonenden en vastgoedeigenaren, wat je moet doen als er drugsafval wordt gedumpt in je gemeente en hoe het zit met witwaspraktijken. Kortom, een high speed introductie in de wereld van illegale illegale drugspraktijken. Sprekers: Jon en Johan Warmerdam van Bureau Drugszaken namens de Gelderland Academie.

Summer School Democratie
Op 29 augustus kun je op Stadseiland Veur Lent in Nijmegen inspirerende colleges, workshops en masterclasses volgen, een leergang kiezen én afronden, de opgedane kennis in de praktijk brengen en van gedachten wisselen met vakgenoten. Zo zijn er colleges van organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel, van het Team Brunel uit de Volvo Ocean Race en hoogleraar Implementation and Change management Thijs Homan. Of volg een masterclass Deep Democracy, participatietechnieken of werken in netwerken. Op www.summerschooldemocratie.nl vind je het programma.

Programma

11:00Rondleiding Drugslab

12:00Rondleiding Drugslab

13:00Rondleiding Drugslab + werkcollege

15:00Rondleiding Drugslab + werkcollege

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?