Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon10 april 201917.00 - 19.00 uur
IconGemeentehuis RhenenNieuwe Veenendaalseweg 75 Rhenen

Regionale samenwerking

In samenwerking met de Regiocommissie Foodvalley presenteert de Gelderland Academie: Regionaal Samenwerken in regio Foodvalley.

Regionaal samenwerken is een bijzonder aspect van het raadswerk. Dit ervaar je niet alleen in je werk als raadslid, maar werd ook duidelijk op de bijeenkomst van 23 januari jl. in Wageningen. Het is van groot belang om met elkaar te kijken waar je staat en waar je wel en niet wil samenwerken.

Tijdens deze bijeenkomst kijken we meer specifiek naar samenwerking in de regio Foodvalley. Waar moeten we ons regionaal mee bezig houden binnen deze samenwerking (gemeenschappelijke regeling) en wat willen we daarmee richting de Strategische Agenda die nu ontwikkeld wordt? Tijdens deze avond ga je met collega raadsleden in gesprek om te kijken wat je met de regio wil en wordt gekeken hoe je deze boodschap verder kunt brengen richting eigen raad en regio.

Programma

17:00Inloop met broodje en soep.

17:30Opening door Judith van den Wildenberg, voorzitter Regiocommissie en Stuurgroeplid Gelderland Academie.

17:35Onder leiding van Hans Bossert en Sabine van Zuydam (Necker Naem) gaan we met elkaar in gesprek.

18:15Wat neem je uit het gesprek mee naar je eigen raad en hoe kun je deze punten verder brengen? Gespreksbegeleiding door Maarten Hageman.

18:45Afsluiting door René Verhulst, voorzitter Regiobestuur en burgemeester Ede, en Judith van den Wildenberg.

19:00Na 19.00 uur is er de mogelijkheid tot napraten in het werkcafé van de gemeente Rhenen.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?