Banner
Banner
Voor: Raadslid
Icon28 juli 202118.00 -19.30 uur
IconOnline bijeenkomst

Regioagendacommissie Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Op 28 juni geeft Rob de Greef een inleiding Grip op samenwerking voor de regioagendacommissie van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. In zijn verhaal is er aandacht voor onderwerpen als ‘waar ga ik over als raadslid binnen een gemeenschappelijke regeling en hoe oefen ik invloed uit’ , maar ook ‘hoe kan ik een goede terugkoppeling geven naar mijn raad als regioagendacommissielid’. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen tijdens deze sessie.

Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is een regionaal samenwerkingsverband tussen 18 gemeenten gericht op een structurele verbetering van het vestigingsklimaat voor inwoners en bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen, in nationaal en internationaal perspectief.
Het is een platform van overleg en afstemming, gericht op vijf opgaven: Circulaire regio, Productieve regio, Ontspannen regio, Groene groeiregio en Verbonden regio. De achttien gemeenten beslissen elk over deelname aan deze opgaven, de beschikbare middelen en het mandaat dat aan de uitvoering ervan wordt meegegeven.

Dit haal je uit deze dag

  • Basis ‘Grip op samenwerking’.
  • Tips voor terugkoppeling naar je eigen raad.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?