Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon3 februari 202017.30 - 22.00 uur
IconVrijheidsmuseumWylerbaan 4, Groesbeek
Deze bijeenkomst heeft op 3 februari 2020 plaatsgevonden.

Raden aan het stuur regio Rijk van Nijmegen

De Griffierskring Rijk van Nijmegen en de Gelderland Academie nodigen de raadsleden, commissieleden en fractievolgers in het rijk van Nijmegen uit voor een regionale bijeenkomst op maandagavond 3 februari over de sturing op gemeenschappelijke regelingen.

Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst van 18 maart. Daar is gesproken over de dilemma’s waar raadsleden en bestuurders tegenaan lopen bij de aansturing van gemeenschappelijke regelingen. Eén van de conclusies was dat de raadsleden graag ‘de diepte’ in wilden gaan op de inhoud. Die mogelijkheid bieden wij je graag op 3 februari.

Programma

17.30 uurInloop met een lichte maaltijd van soep en broodjes.

18.00 uurRondleiding Vrijheidsmuseum.Het is mogelijk om deel te nemen aan een speciale rondleiding langs de highlights van het Vrijheidsmuseum.

19.30 uurWelkomdoor Rona Vree en onze gastheer, directeur Wiel Lenders van het Vrijheidsmuseum.

19.40 uurBetoog Rob de Greef.Rob de Greef start het inhoudelijk programma met een prikkelend betoog. Hij is docent/onderzoeker aan de Vrije Universiteit. Zijn specialisme is samenwerkingsvarianten tussen decentrale overheden. Hij is ook betrokken bij de wijziging van de Wet Gemeenschappelijke Regeling.

21.15 uurRaad in BeraadJe gaat met collega’s aan de slag met een gemeenschappelijke regeling naar keuze: Veiligheidsregio, GGD, MGR en ODRN. Via de methode van ‘Raad in Beraad’ ga je met elkaar het gesprek aan over een concrete casus: • Je reflecteert samen op de eigen rol als raadslid. • Je wordt je bewust van keuzes die je als raadslid kunt maken. • Je ontwikkelt (samen) gevoel voor welke rol beter en minder goed bij je past. • Je krijgt handvatten aangereikt om effectief invulling te geven aan de gewenste rollen. Dit alles op een manier die bij jou en bij jouw lokale en regionale context past.

21.30 uurAfsluitende borrel.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?