Banner
Banner
Voor: Burgemeester, Gemeentesecretaris
Icon15 april 202110.00 - 12.00 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 15 april 2021 plaatsgevonden.

Online symposium 'Strategie aanpak ondermijning in Oost-Nederland 2021-2025'

Hoe pakken wij in Oost-Nederland ondermijnende criminaliteit nog beter aan? Waar willen we in 2025 staan in deze aanpak? En wat betekent dit voor onze samenwerking?

Op 15 april organiseren RIEC Oost-Nederland en de Gelderland Academie (namens de Stuurgroep RIEC Oost-Nederland) een online interactief symposium voor bestuurders en partners op strategisch niveau. Vier aansprekende tafelgasten gaan onder leiding van dagvoorzitter Carrie ten Napel met elkaar en met u in gesprek over de aanpak van ondermijning in de komende vier jaar. Dit online symposium is een belangrijke stap bij het opstellen van de meerjarenstrategie 2021-2025.

Wilt u hierover meepraten? Dan is dit hét moment.

Onze gasten

Gasten-15apr21

Hans Boutellier: “De aanpak van ondermijning moet van de achterhoede naar de voorhoede”
Prof. dr. Hans Boutellier was zestien jaar lang directeur van het Verwey-Jonker Instituut. Inmiddels is hij er wetenschappelijk adviseur. Hij heeft diverse leerstoelen bekleed aan de Vrije Universiteit Amsterdam bij Bestuurswetenschappen en is daar momenteel bijzonder hoogleraar Polarisatie en Maatschappelijke Veerkracht.

Teun Voeten: “Drugsgebruik loopt uit de hand: er klopt iets niet als een samenleving zo genarcotiseerd is”
Teun Voeten studeerde Culturele antropologie en Filosofie in Leiden. Sinds 1991 covert hij als oorlogsfotograaf conflicten wereldwijd. Hij schreef boeken over de ondergrondse daklozen in New York, de burgeroorlog in Sierra Leone en promoveerde in 2018 op het drugsgeweld in Mexico.

Henny Schilders: “Een strijd winnen is een kwestie van minder kansen weggeven dan je zelf kunt verzilveren”
Henny Schilders was hoofd van de regionale informatiedienst van de politie in Brabant, toen hij in 2009 het RIEC Brabant-Zeeland opzette. Na acht jaar ervaring als hoofd RIEC stapte hij over naar het LIEC als plaatsvervangend hoofd. In 2018 sloot hij zijn 43-jarige loopbaan af om meer tijd voor andere belangrijke zaken in het leven te hebben. Desondanks staat hij nog steeds paraat om zijn kennis en ervaringen rond bestrijding van ondermijnende criminaliteit met anderen te delen.

Ahmed Marcouch: “We moeten mensen helpen de juiste afslag te nemen”
Ahmed Marcouch is voorzitter van de Stuurgroep RIEC Oost-Nederland. Ook is hij burgemeester van de gemeente Arnhem. Hij is daardoor nauw betrokken bij de aanpak van ondermijning en maakt graag gebruik van sociale media om die aanpak te laten zien en uit te leggen.

Dagvoorzitter Carrie ten Napel
Carrie ten Napel maakte na haar opleiding Toerisme voor het eerst kennis met het medium televisie. Ze ging aan de slag op de sportafdeling van RTV Oost. In de jaren daarna maakte ze uiteenlopende sportprogramma’s en regionale nieuwsprogramma’s, ook voor Omroep Gelderland. Daarna presenteerde zij o.a. bij RTL en FOX Sports. In 2018 stapte Carrie over naar Omroep MAX. Daar presenteert ze de programma’s Hallo Nederland, Droomhuis Gezocht, Tijd voor Max en Op weg: Hunebed Highway. Sinds januari 2020 presenteert Carrie samen met Charles Groenhuijsen elke woensdag het actualiteitenprogramma Op1.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?