Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon27 juni 202010.30 - 12.00 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 27 juni 2020 plaatsgevonden.

Online Raadsacademie 'Ondermijning' regio Achterhoek

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden organiseert de Gelderland Academie op zaterdag 27 juni om 10.30 uur een online bijeenkomst over ondermijning, speciaal voor de regio Achterhoek.

In deze online Raadsacademie gaat het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC) met de deelnemers in gesprek over hoe ondermijningsbeelden gemeenten helpen om ondermijning in kaart te brengen. Het RIEC gebruikt voorbeelden uit de regio Achterhoek.

Daarnaast vertelt Willeke Slingerland (lector Weerbare Democratie – Saxion Hogeschool) meer over het begrip netwerkcorruptie. Bij de aanpak en bestrijding van corruptie moet veel meer aandacht komen voor de rol van sociale netwerken. Die vormen namelijk een vruchtbare voedingsbodem voor corrupt gedrag. Willeke Slingerland houdt je een spiegel voor over hoe netwerkcorruptie ook binnen het raadswerk een rol kan spelen.

Dit haal je uit deze dag

  • Je weet wat ondermijning is.
  • Je weet hoe ondermijningsbeelden gemeenten helpen om ondermijning in kaart te brengen.
  • Je weet wat netwerkcorruptie is en kunt signalen herkennen.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?