Banner
Banner
Voor: Ambtenaar
Icon15 december 202011.00 - 13.00 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 15 december 2020 plaatsgevonden.

Online kennissessie 'Natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen'

Wil jij met andere Gelderse gemeenten kennis uitwisselen over het vergroenen van stedelijk gebied en natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen (NIKA-bouwen)? De Gelderland Academie organiseert samen met de provincie Gelderland een kennissessie om ervaringen en uitdagingen op dit thema uit te wisselen. Deze (online) kennissessie is gericht op de gemeenten Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede en Nijmegen en vindt plaats op dinsdag 15 december van 11.00 tot 13.00 uur.

Tijdens de sessie vertelt de gemeente Ede over haar puntensysteem voor natuurinclusief bouwen. Daarnaast geeft de gemeente Nijmegen uitleg over haar toolbox Natuurinclusief bouwen. Vervolgens gaan we in gesprek over de problemen en kansen rondom het thema. Tegen welke belemmeringen lopen we aan? Welke inspirerende voorbeelden zien we al? Welke stappen kunnen we zetten? En waar kunnen we onze krachten bundelen?

Achtergrond

Met een groen Gelderland willen we de biodiversiteit vergroten en problemen als hittestress, wateroverlast en droogte beperken. Juíst in bebouwd gebied, omdat daar nog zoveel winst te behalen is. Dit bereiken we door natuurinclusief en klimaatadaptief te (ver)bouwen en wijken te vergroenen. De uitwerking hiervan ligt bij gemeenten, maar de provincie Gelderland wil hier graag bij ondersteunen. Bijvoorbeeld door kennis compact aan te bieden zoals met de eerder uitgebrachte brochures voor het vergroenen van woonwijken, bedrijventerreinen en winkelcentra. Of door financiële ondersteuning, zoals met de onlangs gelanceerde Challenge voor Groene Icoonprojecten in Stad en Dorp gericht op de vergroening van stedelijk gebied.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Erica

Vragen over deze werkconferentie?