Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon2 februari 202219.30 - 21.00 uur
IconOnline bijeenkomst

Online bijeenkomst 'Wat houdt raadswerk echt in?'

De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen al snel dichterbij! Wellicht is dat voor jou het begin van een eerste raadstermijn. Ben je benieuwd naar wat er op je af komt? Wat is je taak in de gemeente? Wat zijn de do’s en wat de don’ts? We vertellen je er graag meer over!

Op woensdagavond 2 februari organiseert de Gelderland Academie samen met de griffies van de regio Veluwe een regionale bijeenkomst waar de vraag ‘Wat houdt het raadswerk echt in?’ centraal staat.

Programma

19.30 uurWelkom.

19.35 uurPresentatie ‘Introductie in het raadswerk’.Wat zijn de rollen en taken? Welke instrumenten heb je tot je beschikking? Wat zijn belangrijke zaken die je gaat tegenkomen in vier jaar raadslidmaatschap? Een eerlijke blik op het raadswerk.

20.05 uurAfronding en uitleg deelsessies.

20.10 uurKorte pauze.

20.15 uurDeelsessies.Je kunt kiezen uit de volgende sessies.

Je hebt als raadslid verschillende manieren om invloed uit te oefenen op de besluitvorming. Maar wat is nu het verschil tussen een amendement en een motie? Wanneer kan je een initiatief voorstel indienen? En wanneer kan ik een schriftelijke vraag stellen? In deze deelsessie leer je daar alles over.

Het raadswerk houdt meer in dan alleen het bijwonen van de raadsvergadering. Welke verschillende extra taken kan je krijgen als raadslid? Welke commissies zijn er en wat houdt het in om lid of voorzitter te zijn van een commissie?

In 2021 besteedden lokale volksvertegenwoordigers gemiddeld 16,7 uur per week aan het raadswerk. Een behoorlijke tijdsinvestering! In deze deelsessie krijg je praktische tips en handvatten om grip te houden op je raadswerk.

21.00 uurEinde programma.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?