Banner
Banner
Voor: Wethouder
Icon19 november 202111.30 - 14.00 uur
IconHuis der ProvincieMarkt 11, Arnhem

Lunchgesprek met de NSOB: bestuurder in en tussen politiek en netwerk

LET OP: GEANNULEERD

Vanwege de sterk stijgende coronabesmettingen en de lockdownmaatregelen kan deze bijeenkomst helaas niet door gaan.

Met vriendelijke groet,

Gelderland Academie en Wethoudersvereniging

——

In de verhouding tussen politiek en netwerken nemen bestuurders een bijzondere positie in. Bestuurders maken deel uit van de politiek (niet alleen in het college, maar ook in debat met de volksvertegenwoordigers), maar participeren ook in netwerken. De positionering in politiek en in netwerken is bijzonder: de bestuurder is een actor die in zowel de politiek als het netwerk tegelijkertijd actief is en daarin zeggenschap heeft. Welke unieke mogelijkheden biedt deze positionering, en welke dilemma’s hangen er mee samen?

De Nederlandse School voor Openbaar bestuur heeft over deze vraag een essay geschreven, en onderzoekers Martin Schulz en Marije Huiting zullen tijdens het lunchgesprek met jou in gesprek gaan over de bestuurder in en tussen politiek en netwerk. Hoe nemen bestuurders hun verantwoordelijkheid tussen politiek en netwerken? Dit lunchgesprek organiseren we samen met de Wethoudersvereniging.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van Democratie in Actie.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Andries

Vragen over deze werkconferentie?