Banner
Banner
Collegiale ontmoetingVoor: Raadsleden
Icon10 januari 202219.00 - 21.30 uur
IconGemeentehuis WestervoortDorpsplein 1 in Westervoort

Bijeenkomst 'Wat houdt het raadswerk echt in?'

De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen al snel dichterbij en wellicht is dat voor jou het begin van een eerste raadstermijn! Ben je benieuwd naar wat er op je af komt? Wat is je taak in de gemeente? Wat zijn de do’s en wat de don’ts? We vertellen je er graag meer over!

Op maandagavond 10 januari organiseert de Gelderland Academie samen met de griffies van de regio Gelderland-Midden een regionale bijeenkomst waar de vraag ‘wat houdt het raadswerk echt in?’ centraal staat.

John Bijl van het Periklesinstituut komt ons meer inzicht geven in hoe een gemeente precies werkt, wat de taak van de raad en een raadslid is in de gemeentelijke organisatie en hoe je daar zelf vorm aan kan geven. Ook horen we van ervaren raadsleden Léon Dekkers (D66 Lingewaard) en Inge van Dijk (VVD Nijmegen) hoe zij hun raadslidmaatschap invulling hebben gegeven en geven ze je handige tips. Natuurlijk is er ruimte om jouw vragen te stellen.

We sluiten de avond af met een hapje en een drankje. Een mooie kans om vast jouw nieuwe collega’s binnen de regio te ontmoeten.

Aanmelden?

Deze bijeenkomst is voor (kandidaat-)raadsleden uit de gemeenten Arnhem, Brummen, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?