Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon10 januari 202219.00 - 21.00 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 10 januari 2022 plaatsgevonden.

Bijeenkomst 'Wat houdt het raadswerk echt in?'

De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen al snel dichterbij en wellicht is dat voor jou het begin van een eerste raadstermijn! Ben je benieuwd naar wat er op je af komt? Wat is je taak in de gemeente? Wat zijn de do’s en wat de don’ts? We vertellen je er graag meer over!

Op maandagavond 10 januari organiseert de Gelderland Academie samen met de griffies van de regio Gelderland-Midden een regionale bijeenkomst waar de vraag ‘wat houdt het raadswerk echt in?’ centraal staat.

Let op: Vanwege de aangescherpte COVID-19-maatregelen kan deze bijeenkomst helaas fysiek niet door gaan, maar gelukkig kan dit nog wel digitaal!

Programma

19.00 uurWelkom.

19.05 uurWat houdt raadwerk in?John Bijl (Periklesinstituut) vertelt hoe een gemeente precies werkt, wat de taak van de raad en een raadslid is in de gemeentelijke organisatie en hoe je daar zelf vorm aan kan geven.

20.00 uurErvaringsdeskundigen aan het woord.Léon Dekkers (D66 Lingewaard) en Inge van Dijk (VVD Nijmegen) vertellen hoe zij het raadslidmaatschap invulling hebben gegeven en geven handige tips. Natuurlijk is er ruimte om jouw vragen te stellen.

20.40 uurAfsluitende woorden door John Bijl.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?