Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon14 december 201813.00 - 16.30 uur
IconHuis der Provincie GelderlandMarkt 11, Arnhem

Het goede gesprek

Op 14 december a.s. organiseert de Gelderland Academie speciaal voor de griffiers in Gelderland de bijeenkomst ‘het Goede Gesprek’, over klankbordgesprekken en burgemeestersbenoemingen.

Programma

13:00Inloop

13:30Opening 'Het goede gesprek'door Dorien van der Kamp, griffier Westervoort en vicevoorzitter stuurgroep Gelderland Academie

13:35BurgemeestersbenoemingenHet kabinet van de Commissaris van de Koning neemt jullie mee in de procedure rondom burgemeestersbenoemingen. Marieke de Lange, werkzaam bij het kabinet zal een aantal bijzonderheden in de procedure toelichten. Ook zal zij stilstaan bij de opbrengst van de ronde die het kabinet het afgelopen jaar langs de verschillende Gelderse Griffierskringen heeft gemaakt.

14:00KlankbordgesprekkenHans Oostendorp neemt de griffiers mee naar de volgende stap: hoe ziet een goed klankbordgesprek eruit? Hans Oostendorp is directeur van Necker van Naem en mede-opsteller van de ‘Handreiking burgemeesters: benoeming, herbenoeming, klankbordgesprekken en afscheid’. Hij bespreekt aan de hand van zeven keuzes hoe je een klankbordgesprek goed inricht.

15:30Ervaringen delenAan het eind van de middag is er tijd om rondom een thema of een vraag in kleinere groepjes uiteen te gaan en ervaringen uit te wisselen.

16:00NetwerkborrelDe middag wordt afgesloten met een hapje en drankje.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?