Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Griffier, Raadslid
Icon18 november 201917.30 - 22.00 uur
IconLandgoed Heerlijkheid MariënwaerdtHet Klooster 5, Beesd
Deze bijeenkomst heeft op 18 november 2019 plaatsgevonden.

Grip op samenwerking regio Rivierenland

De Griffierskring Rivierenland organiseert samen met de Gelderland Academie een tweede bijeenkomst Grip op Samenwerking voor raadsleden in de regio Rivierenland. We combineren deze bijeenkomst met de platformbijeenkomst Avri.

Na een succesvolle eerste bijeenkomst op 18 maart 2019 gaan we op maandag 18 november in de raadsbijeenkomst verder in gesprek. Hoe krijgen wij als raden zicht op gemeenschappelijke regelingen (GR’en)? Hoe werken wij als raden samen? Wat kunnen we van elkaar leren? We delen goede voorbeelden met elkaar, zodat iedereen met concrete ideeën weer naar huis gaat.

Programma

18.30 uurPlatformbijeenkomst Avri.

20.00 uurPauze.

17.30 uurInloop met buffet en mogelijkheid tot deelname groepsinterview.Het Algemeen Bestuur van Avri wil de invoering van het nieuwe afvalinzamelbeleid evalueren. Het doel is om te leren van het traject. De uitkomsten worden gebruikt bij toekomstige grootschalige beleidswijzigingen. Avri vindt het belangrijk dat ook raadsleden hun ervaringen en visie delen tijdens een interview.

20.15 uurBijeenkomst voor raadsleden: Grip op samenwerking doen we samen.

Met elkaar in gesprek over hoe zicht, grip en begrip krijgen op GR’en. De raadsleden Peter Elferink en Dik Waasdorp verzorgen een toelichting.

Welkom en inleiding namens de Griffierskring.

Korte terugkoppeling Initiatiefgroep Kracht van de Raden. Wat is er gebeurd na 28 oktober?

21.45 uurPlenaire afsluiting.Wat heeft vanavond opgeleverd? Wat nemen we mee voor een volgende keer?

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?