Banner
Banner
Voor: Burgemeester, Raadslid, Wethouder
Icon18 maart 201918.00 - 21.00 uur
IconMariënwaerdt – koetshuisHet Klooster 8, Beesd

Grip op samenwerking

De Griffierskring Rivierenland presenteert i.s.m. de Gelderland Academie: Je gaat er wel over!

Denk jij dat je alleen d.m.v. de P&C cyclus invloed kan uit oefenen op de samenwerkingsverbanden in jouw gemeente? Dat grip op samenwerking een illusie is? Ben je betrokken bij samenwerkingen, maar vindt je het lastig om jouw rol daarin te bepalen? Worstel jij met de vraag hoe je de regio dichter bij je eigen raad en inwoners kan brengen? Dan is dit een bijeenkomst voor jou! Tijdens deze bijeenkomst krijg je de basiskennis over samenwerkingsverbanden en ga je daarna in gesprek over wat je als raadslid kan doen om van invloed en betekenis te zijn bij de verschillende vormen van samenwerking. Een praktische insteek waar je echt wat aan hebt.

Programma

18:00Inloop met soep en een broodje

19:00Jan Kottelenberg (burgemeester van Neder-Betuwe) heet de aanwezigen van harte welkom!

19:05‘Samenwerkingsverbanden: waar hebben we het over’ onder leiding van Petra Habets

19:25Verbinden, verdiepen en vaardigheden: wat willen wij als griffiers voor de raden betekenen.

19:35Interviews met Sander van Alfen (fractievoorzitter Gemeentebelangen Buren), Ton de Vree (wethouder en portefeuillehouder uit West Maas en Waal, AB-lid) en Jan Kottelenberg (burgemeester van Neder-Betuwe).

19:50Pauze met koffie en thee

20:00Verdieping: Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan we naar een ‘gesprekstafel’. Op deze tafels vinden de deelnemers kaartjes met vragen waarover we met elkaar in gesprek gaan. Na ongeveer 20/25 minuten wisselen we van tafel voor een tweede ronde.

20:55Korte reflectie op de avond: wat willen jullie de griffierskring meegeven bij de verdere uitwerking van het Plan van Aanpak van de griffiers?

21:00Afsluiting

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?