Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon15 januari 202110.00 - 11.30 uur
IconOnline bijeenkomst
Deze bijeenkomst heeft op 15 januari 2021 plaatsgevonden.

Dag van de Gelderse griffiers 2021

Griffier is soms een eenzaam beroep. Je bent de enige met deze functie in jouw gemeente. De Gelderland Academie biedt daarom de mogelijkheid om op Gelders niveau andere griffiers te ontmoeten. Tijdens de Dag van de Gelderse griffiers staat het uitwisselen van ervaringen centraal. Op vrijdag 15 januari 2021 organiseren we alweer de derde Dag.

Programma

9.45 uurDigitale inloop.

10.00 uurPlenaire sessie ‘De toekomst van de griffie’.Tijdens de webinar hebben we het onder andere over de toekomst van de griffie. Jan Dirk Pruim (griffier van Almere) prikkelt je om na te denken over het vormen van slimme allianties om toekomstbestendig te zijn als Gelderse griffies. Onder leiding van gespreksleider Renske Keur gaan we op interactieve wijze hierover met je in gesprek. Ook schuift Jolien Houtman (voorzitter van de commissie professionalisering van de Vereniging van Griffiers en griffier van Amsterdam) aan.

10.40 uurKorte pauze.

10.45 uurWorkshop naar keuze.Je kunt deelnemen aan één van de onderstaande workshops.

Hoewel digitale technologie grote voordelen kan opleveren voor overheid, bedrijven en burgers, kan het ook onwenselijke bijwerkingen hebben. Waar op lokaal niveau digitalisering raakt aan publieke belangen, is een belangrijke rol weggelegd voor de gemeenteraad. Met behulp van deze workshop kun jij gemeenteraadsleden helpen het debat over digitaliseringsvraagstukken beter te voeren. Het wordt duidelijk hoe de gemeenteraad kan sturen op de maatschappelijke impact van digitale technologie. Deze workshop is interactief en je kunt je eigen casus inbrengen.

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dit vierjaarlijkse hoogtepunt in de lokale democratie betekent voor de griffier alle hens aan dek. Alles luistert zeer nauw en moet in betrekkelijk korte tijd worden uitgevoerd. Zowel voorafgaand aan de verkiezingen als in de periode direct daarna, wacht de griffier tal van activiteiten en handelingen die moeten worden verricht naast het normale dagelijkse raadswerk. Deze workshop bereidt je voor om goed toegerust aan deze periode te beginnen.

Bij online vergaderen is het een extra uitdaging om jouw boodschap overtuigend over te brengen. Maar meer zeggen met minder woorden, hoe doe je dat? Welke woorden spreken mensen aan? Welke structuur geeft houvast? En welk soort stem overtuigt het meest? In deze korte online workshop laat trainer Arthur Noordhuis zien welke technieken en inzichten je daarbij kunt gebruiken en ga je er direct zelf mee aan de slag.

11.30 uurEinde.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?