Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon17 januari 202012.00 - 18.00 uur
IconHuis der ProvincieMarkt 11, Arnhem
Deze bijeenkomst heeft op 17 januari 2020 plaatsgevonden.

Dag van de Gelderse griffier 2020

Griffier is soms een eenzaam beroep. Je bent de enige met deze functie in jouw gemeente. De Gelderland Academie biedt daarom de mogelijkheid om op Gelders niveau andere griffiers te ontmoeten. Het uitwisselen van ervaringen staat centraal.

Het goede gesprek

Op 17 januari 2020 organiseren we voor de tweede keer ‘De dag van de Gelderse griffier: Het goede gesprek’. Deze keer gaan we met elkaar in gesprek over hoe je je staande houdt als griffier. Het is vaak niet makkelijk als eenpitter of met een klein team. Hoe ga je om met het spanningsveld tussen raad en college? Of met de spanning binnen de raad of de gemeente in het geheel?

Programma

12.00 uurInloop met een lunch.

13.00 uurDagvoorzitter Annemiek Meinen schetst het speelveld.

13.15 uurIn gesprek.Annemiek Meinen gaat in gesprek met Erwin Geldorp, griffier van de gemeente Dronten en oud-griffier gemeente Zevenaar.

13.45 uurWat doet een vertrouwenspersoon van de Vereniging van Griffiers?

14.00 uurIntermezzo met vocal coach Harjo Pasveer.De anatomie van de angst: Hoe spanning en zenuwen ons kapitaal in de weg zitten. En hoe dit te pareren! Met deze cabareteske interactieve warming-up laat Harjo zien wat er allemaal mis kan gaan in publieke presentaties van sprekers en zangers. Herkenning gegarandeerd!

14.45 uurPauze.

15.00 uurWorkshopronde.Je kunt kiezen uit twee workshops. Het is ook mogelijk om met de vertrouwenspersonen van de VVG in gesprek te gaan.

In deze workshop ga je aan de slag met het beheersen van zenuwen, je stemgebruik, timing en ook lichaamstaal. Je krijgt op maat gesneden tips die ervoor zorgen dat je in een publiek optreden de regie hebt. Zo geef jij straks een presentatie waarbij je nog meer natuurlijke autoriteit uitstraalt.

Een griffiersfunctie kan je op verschillende manieren invullen, en deels wordt dat beïnvloed door je professionele opvattingen. Maar ben je je ook bewust van de invloed van de -specifieke- context op jouw rol en vooral ook op hoe jij als persoon de invulling van de rol mede bepaalt? Juist als het spannend wordt, komt het aan op jou als persoon.
In deze workshop verkennen we het speelveld in relatie tot jij als persoon. Wat is de ‘systemische’ invloed en wat is van jou, of omgekeerd: hoe zorg jij dat je als persoon staande blijft? We werken onder andere met organisatieopstellingen.

16.00 uurPlenaire afsluiting met aansluitend een borrel.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?