Banner
Banner
Voor: Ambtenaar, Burgemeester, Fractievolger/burger(raads)lid, Gemeentesecretaris, Griffier, Raadslid, Wethouder
Icon8 april 20199.00 - 17.00 uur
IconRadboud Universiteit NijmegenComeniuslaan 2, Nijmegen

Dag van de Gelderse Gemeenten

Voor het eerst organiseert de Gelderland Academie een onderdeel van het middagprogramma van de Dag van de Gelderse Gemeenten 2019.

Op 8 april a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering van VNG Afdeling Gelderland plaats in Nijmegen.

Na de ALV wordt er aandacht besteed aan het thema ‘De Gelderse Uitdaging in Europa’.

In het middagprogramma hebben de deelnemers keus uit een aantal lezingen, workshops en excursies. De Gelderland Academie verzorgt twee workshops.

De Gelderland Academie Presenteert: “Mijn bestuurlijke driehoek is het vliegwiel van de gemeente..eeeh”

Sneakpreview intervisiedag van Annemiek Meinen en de Gelderland Academie over bestuurlijke driehoeken: Hoe  gaat het in en met uw bestuurlijke driehoek? Wat is uw rol in de gemeente, wat werkt en wat zou misschien ook kunnen? En vooral: hoe komt dat dan? We doen een korte test en praten door over wat van invloed is op het functioneren van de driehoek. We leggen u ook een paar vragen en stellingen voor en gaan hierover in gesprek. Maar we weten ook dat de theorie nog niet praktijk is, daarom nodigen we u vooral uit voor deelname aan een van onze intervisiedagen met 3 of 4 bestuurlijke driehoeken in het najaar.

Annemiek Meinen is organisatieadviseur en coach in het lokaal bestuur bij De Beuk

De Gelderland Academie presenteert: ‘DemoCrazy!’

Een speerpunt van de Gelderland Academie in 2019 is Vernieuwing Lokale Democratie. Graag bieden we u deze workshop aan. Conventioneel communiceren en toepassen van traditionele ‘burgerparticipatie’ met ‘the usual suspects’ levert minder en minder op, dat is duidelijk. Maar wat werkt er dan wel? Van wie is die democratie eigenlijk? Hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie een nieuw soort samenleving aan het maken zijn?

Ferenc van Damme is communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de provincie Overijssel, en de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy nominaties en een Edison op zijn naam.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Erica

Vragen over deze werkconferentie?