Banner
Banner
Voor: Griffier
Icon20 mei 202212.00 - 16.30 uur
IconAgnietenhofSint Agnietenstraat 2 in Tiel
Deze bijeenkomst heeft op 20 mei 2022 plaatsgevonden.

Dag van de Gelderse griffiers

Na een digitale ‘Dag van de Gelderse griffiers’ vorig jaar hopen we elkaar in 2022 weer te ontmoeten. Op vrijdagmiddag 20 mei nemen we de tijd om bij te praten, kennis te maken en/of te netwerken, maar natuurlijk is er ook ruimte voor het opdoen van kennis en het uitbreiden van je vaardigheden.

Programma

12.00 uurInloop met mogelijkheid tot lunch.

13.00 uurWelkom.

13.05 uurPresentatie ‘Naar nieuwe vormen van decentraal bestuur’door Douwe Jan Elzinga, Emeritus Hoogleraar Staatsrecht RUG en Universiteit van Aruba. Voorzitter Stichting Stibabo. Adviseur, onderzoeker en auteur.

13.40 uurIn gesprek.

14.30 uurKorte pauze.

14.45 uurWorkshopronde.Je kunt kiezen uit de volgende workshops.

Natuurlijk hoort een beetje negativiteit er bij. Maar soms bijt men zich er zó in vast dat er niet meer geluisterd wordt naar andere geluiden. Met een beetje pech polariseert het daarna vrolijk verder totdat je mijlenver van elkaar verwijderd raakt. Maar wat doe je eraan? Taal is een machtig middel waarmee je kunt bijsturen tussen de regels door. Subtiel beïnvloeden. Een hoop weerstand ontstaat onbewust, dus daar onbewust bijsturen kan helpen. Welke frames zorgen voor negativiteit en wat voor mogelijkheden heb je om te reframen? Taalstrateeg Sarah Gagestein neemt je via een aantal publieke cases mee in de rol van taal in het publieke debat. Samen onderzoeken we wat je kan helpen om niet meegezogen te worden in een sombere blik.

Werkgeluk: Wat is dat eigenlijk? En hoe werkt het? Hoe kun je meer energie en geluk ervaren in je werk? In een interactieve workshop gaan we ontdekken hoe dit werkt voor jou, maar ook van je collega’s. Voor raadsleden ben jij als griffier een bron van informatie en advies. Maar kun je hen ook helpen bij het houden van plezier in hun raadswerk?

15.45 uurAfsluitende borrel.

16.30 uurEinde programma.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?