Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon2 oktober 202419.00 - 22.00 uur
IconGemeentehuis gemeente Berg en DalDorpsplein 1 in Groesbeek

Dialoogtraining ‘Verschillen overbruggen’

Regelmatig voer je als volksvertegenwoordiger moeilijke gesprekken. Dat is meestal om overeenstemming te bereiken met inwoners en maatschappelijke organisaties. Zij kijken vaak anders tegen een bepaald probleem aan. Maar hoe ga je daarmee om?

Het gesprek is één van de belangrijkste, zo niet hét belangrijkste middel om die verschillen te overbruggen. Toch is het niet eenvoudig om een goed gesprek te voeren. Waarom verlopen gesprekken zoals ze verlopen? Welke mechanismen en patronen spelen daarbij een rol? En hoe kunnen we de kwaliteit van gesprekken verbeteren?

Daar gaan we deze avond mee aan de slag. Na een eerste kennismaking met het onderwerp oefenen we met elkaar en met trainingsacteurs. Op die manier gaat het echt leven en ervaar je ook wat werkt en niet werkt. Jij komt toch ook?

Programma

19.00 uurInloop met koffie en thee

19.30 uurIntroductie door prof. Noelle AartsZij is hoogleraar socio-ecologische interactie aan de Radboud Universiteit en deskundige op het gebied van conflict, onderhandeling, communicatie en dialoog over complexe maatschappelijke vraagstukken..

20.30 uurOefenen met trainingsacteurs

22.00 uurNapraten met een hapje en een drankje

Aanmelden?

Deze training is voor raadsleden en fractievolgers/burger(raads)leden van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.

Er is plaats voor 20 deelnemers.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?