Banner
Banner
Voor: Burgemeester, Gemeentesecretaris, Griffier
Icon13 september 202410.00 - 16.00 uur
IconIn overleg met deelnemersN.n.t.b.

De bestuurlijke driehoek als krachtenveld in de gemeente

Gelderse gemeenten staan voor grote uitdagingen. Een goed geoliede bestuurlijke driehoek is essentieel om de besluitvorming bij complexe vraagstukken in de gemeenteraad en het college succesvol te laten verlopen. Hoe zorg je dat je als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris het beste haalt uit de bestuurlijke driehoek?

Op vrijdag 13 september 2024 organiseren we weer een intervisiebijeenkomst voor de bestuurlijke driehoek. Met maximaal vier driehoeken bekijken we het samenspel van burgemeester – griffier – gemeentesecretaris. We praten op basis van een uitwisseling over keuzes en vooral ook dilemma’s. Hoe kun je elkaar helpen om ieders eigen rol binnen de gemeente optimaal in te vullen? Onder leiding van Annemiek Meinen gaan we in een inspirerende omgeving met elkaar aan de slag.

Voorafgaand aan de intervisiebijeenkomst komt Annemiek langs om de behoeftes te inventariseren. Op basis van de voorgesprekken maakt ze een programma op maat.

Aanmelden?

Deelname is alleen mogelijk met de voltallige driehoek; aanmelden als individu is niet mogelijk. Er is nog plek voor maximaal twee driehoeken. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via info@gelderlandacademie.nl.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Freya

Vragen over deze werkconferentie?