Banner
Banner
Voor: Fractievolger/burger(raads)lid, Raadslid
Icon13 maart 202419.00 - 22.30 uur
IconStadhuis gemeente HattemMarkt 1 in Hattem

Voorzitterstraining

Is er soms na uren vergaderen nog steeds geen beslissing genomen? Blijft de voortgang steken omdat sommige raadsleden de hakken in het zand zetten? En gaat dit vervolgens ook ten koste van de sfeer in de raad? Deze voorzitterstraining biedt de oplossing. Je wordt getraind in het beter begeleiden van het vergaderproces en in jouw voorzittersvaardigheden.

Als voorzitter heb je veel invloed op het goed laten verlopen van een vergadering. Daarbij ben je afhankelijk van de afspraken binnen het afgesproken vergadermodel en de vergadercultuur. Daarnaast moet je effectief invulling geven aan de belangrijkste voorzitterstaken. Deze training richt zich op beide aspecten. Welke mogelijkheden heb je om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn waaraan deelnemers zich houden? En hoe kun je tegelijkertijd de sfeer bewaken en deelnemers interrumperen? De training wordt verzorgd door het Nederlands Debat Instituut.

De Gelderland Academie is het kennis- en netwerkplatform van en voor volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren in Gelderland.

Vragen?
Image
Stel je vraag aan Aimée

Vragen over deze werkconferentie?